conchpiercing_piercinginformatie_neildmed

Conch

Wat is een conch piercing?

Een conch piercing zit in het holle gedeelte van je door wat ook je oorschelp word genoemd. Vandaar de naam conch wat ‘zeeschelp’ betekend.
Je hebt een binnenste en buitenste conch piercing. De binnenste conch piercing word gezet in het midden van de oorschelp. De buitenste conch piercing word gezet op het platte gedeelte tussen de helix en anti-helix (www.piercinginformatie.nl) .
Je kunt de conch piercings in verschillende diktes laten zetten. Meestal met een 1.2 naald (16g), soms ook met een 1.6 naald (14g). Veel meisjes laten de conch piercing zetten zodat er na genezing een ringetje in kan wat strak om het oor zit. Het sieraad waarmee het word gezet is een titanium labret of barbel.
Nazorg en ontstekingen
Net als andere kraakbeen piercings geneest de conch piercing niet heel snel. Vandaar is een goede nazorg noodzakelijk. Deze geneestijd kan 3-9 maanden duren. Dit heeft te maken met hoe de conch piercing verzorgt word en hoe jou lichaam reageert op de piercing. Dus het kan zijn als jij voor het eerst een conch piercing laat aanbrengen dat de genezing langer duurt dan bij een ander.
Tijdens piercen word er een diepe wond gemaakt wat goed schoon moet blijven gemaakt. Hier zijn verschillende methodes voor. Dit kan met een antibacteriële zeep of een zoutoplossing. Zorg ervoor dat in de genezingsperiode de helixpiercing 2x per dag wordt schoongemaakt. En bouw daarna langzaam af. Raadpleeg jou piercer over eventuele verzorgingsproducten.
Zelfs als je de conch piercing goed verzorgt kan het zijn dat je toch last krijg van een vochtbultje of ontsteking. Dit gebeurd in het algemeen vaker. Een vochtbultje lijkt op een blaasje op de wond, dit bestaat uit een ophoping van bacteriën of overmatig littekenweefsel wat onder de huid vast zit. Dit bultje doet geen pijn maar ziet er alleen niet smakelijk uit. Zo’n vochtbultje trekt vanzelf weg met een goede verzorging. Mocht je er last van hebben ga dan langs jou piercer voor advies. Een ontsteking daarin tegen wordt het oor dik, rood, klopt het en soms hoofdpijn of koorts. Mocht je een van deze symptomen hebben ga dan zo snel mogelijk langs bij een piercing shop. De piercer zal jou oor schoonmaken, push uit het oor verwijderen en een langer staafje aanbrengen. Check samen met jou piercer waar de ontsteking vandaag kan komen.

conchpiercing_piercinginformatie