daithpiercing_piercinginformatie

Daith

Wat is een daith piercing?

De daith piercing word gezet door de binnenste kraakbeen vouw achter de tragus. De piercing bevind zich op een niet hele zichtbare plek. Het woord daith betekend ‘kennis’ en is zo vernoemd omdat het een moeilijke plek is om te piercen er daar dus kennis voor nodig is.
De daith piercing word vaak gepiercet met de reden dat het migraineklachten kan verhelpen. Dit kan niet geconstateerd worden want er is geen duidelijk bewijs. De een zegt dat bij het zetten van de daith piercing bepaalde drukpunten worde gestimuleerd, net als acupunctuur. En andere zeggen dat het een ‘tijdelijk placebo-effect’ is.
Er word een 1.2 naald (16g) gebruikt tijden het piercen en een titanium sieraad geplaatst, dat kan een micro curved barbel of ringetje zijn(voor meer informatie over verschillene sieraden kijk op www.piercinginformatie.nl) . Naar mate de piercing is genezen kunnen er septum piercings is of mooie ringetjes voor een zichtbaar effect.

Nazorg en ontstekingen

Net als andere kraakbeen piercings geneest de daith piercing 3-9 maanden. Dit heeft te maken met hoe de helixpiercing verzorgt word en hoe jou lichaam reageert op de piercing. Dus het kan zijn als jij voor het eerst een daith piercing laat aanbrengen dat de genezing langer duurt dan bij een ander.
Tijdens piercen word er een diepe wond gemaakt wat goed schoon moet blijven gemaakt. Hier zijn verschillende methodes voor. Dit kan met een antibacteriële zeep of een zoutoplossing. Zorg ervoor dat in de genezingsperiode de helixpiercing 2x per dag wordt schoongemaakt en gebruik een wattenstaafje om plekken schoon te maken die moeilijk bereikbaar zijn. Raadpleeg jou piercer over eventuele verzorgingsproducten.
Zelfs als je de daith piercing goed verzorgt kan het zijn dat je toch last krijg van een vochtbultje of ontsteking. Dit gebeurd in het algemeen vaker. Een vochtbultje lijkt op een blaasje op de wond, dit bestaat uit een ophoping van bacteriën of overmatig littekenweefsel wat onder de huid vast zit. Dit bultje doet geen pijn maar ziet er alleen niet smakelijk uit. Zo’n vochtbultje trekt vanzelf weg met een goede verzorging. Mocht je er last van hebben ga dan langs jou piercer voor advies. Een ontsteking daarin tegen wordt het oor dik, rood, klopt het en soms hoofdpijn of koorts. Mocht je een van deze symptomen hebben ga dan zo snel mogelijk langs bij een piercing shop. De piercer zal jou oor schoonmaken, push uit het oor verwijderen en een langer staafje aanbrengen. Check samen met jou piercer waar de ontsteking vandaag kan komen.piercingdaith_daithpiercing_piercinginformatie

video by Dupe That check her out on youtube, pierced by vanessajopiercing