helixpiercing_piercinginformatie_antihelix

Helix/anti-helix

Wat is een helix en hoe word het gezet?

De helixpiercing is één van de meest gezette piercings. Dat komt omdat er bij de helixpiercing veel variatie mogelijk is. Het woord helix is Grieks en betekend spiraal, iets gedraaid/gekruld. Dit zie je duidelijk terug bij de rand van het oor. De helix loop vanaf de oorlel tot net boven de tragus. Genoeg ruimte voor piercings dus! De anti-helix zit tegenover de helix. De rand boven de tragus is de anti-helix en word sinds paar jaar ook steeds populairder.
Bij het zetten van de helixpiercing gaan jij en de piercer eerst kijken naar de plek. Het is belangrijk dat jij de plek mooi vind! Deze kan bovenin het oor, het midden, en 3de gaatje word bij verschillende piercings shops ook gezien als helix omdat dit in sommige gevallen al het kraakbeen is. De helix bestaat uit kraakbeen dus deze kan NIET geschoten worden. (kijk op www.piercinginformatie.nl om te zien of jou piercer hygiënisch werkt, of kijk op de GGD site.) Er word in meeste gevallen gepiercet met een 1.2 (16G) naald. Daarna word het sieraad naar keus aangebracht. Dit is een titanium labret, micro barbel, of ringetje, chirurgisch staal of andere materialen mag niet mee gepiercet worden maar kan na het genezen wel worden gedragen.
Nazorg en ontstekingen
Net als andere kraakbeen piercings geneest de helixpiercing niet heel snel. Vandaar is een goede nazorg noodzakelijk. Deze geneestijd kan 3-9 maanden duren. Dit heeft te maken met hoe de helixpiercing verzorgt word en hoe jou lichaam reageert op de piercing. Dus het kan zijn als jij voor het eerst een helixpiercing laat aanbrengen dat de genezing langer duurt dan bij een ander.
Tijdens piercen word er een diepe wond gemaakt wat goed schoon moet blijven gemaakt. Hier zijn verschillende methodes voor. Dit kan met een antibacteriële zeep of een zoutoplossing. Zorg ervoor dat in de genezingsperiode de helixpiercing 2x per dag wordt schoongemaakt. En bouw daarna langzaam af. Raadpleeg jou piercer over eventuele verzorgingsproducten.
Zelfs als je de helixpiercing goed verzorgt kan het zijn dat je toch last krijg van een vochtbultje of ontsteking. Dit gebeurd in het algemeen vaker. Een vochtbultje lijkt op een blaasje op de wond, dit bestaat uit een ophoping van bacteriën of overmatig littekenweefsel wat onder de huid vast zit. Dit bultje doet geen pijn maar ziet er alleen niet smakelijk uit. Zo’n vochtbultje trekt vanzelf weg met een goede verzorging. Mocht je er last van hebben ga dan langs jou piercer voor advies. Een ontsteking daarin tegen wordt het oor dik, rood, klopt het en soms hoofdpijn of koorts. Mocht je een van deze symptomen hebben ga dan zo snel mogelijk langs bij een piercing shop. De piercer zal jou oor schoonmaken, push uit het oor verwijderen en een langer staafje aanbrengen. Check samen met jou piercer waar de ontsteking vandaag kan komen.Ready to find out more?

Drop us a line today for a free quote!