bron google
bron google

Industrial

Wat is een industrial piercing?

Bij de industrial piercing worden er 2 gaatjes verbonden met een staaf. De naam industrial komt omdat deze piercing lijkt op een constructie. Er word een horizontaal gaatje gemaakt in de anti-helix en helix waar een titanium staaf in word geplaatst. Dit word in een handeling gepiercet. Soms worden er eerst 2 aparte piercings gezet en pas na genezing verbonden, maar dit word afgeraden omdat losse piercings kunnen migreren(www.piercinginformatie.nl) en de staaf er dat niet mooi in zit of kan irriteren.
In de meeste gevallen word de industrial piercing met een 1.6 naald (14g) gezet. Het licht aan de lengte van je oor hoe lang het staafje gaat zijn.
Nazorg en ontstekingen
Omdat de industrial piercing bestaat uit 2 diepe wonden die worden verbonden met een spanning op het staafje geneest die langzaam. Reken ongeveer op 6-9 maanden. Dit kan ook te maken hebben met hoe de industrial piercing verzorgt word en hoe jou lichaam reageert op de piercing. Dus het kan zijn als jij voor het eerst een industrial piercing laat aanbrengen dat de genezing langer duurt dan bij een ander.
Er zijn verschillende methodes voor het schoonmaken van de industrial piercing. Dit kan met een antibacteriële zeep of een zoutoplossing. Zorg ervoor dat in de genezingsperiode de helixpiercing 2x per dag wordt schoongemaak en gebruik een wattenstaafje om alle resten schoon te maken op plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Zorg ervoor bij de industrial piercing dat je goed onder de staaf schoonmaakt. Raadpleeg jou piercer over eventuele verzorgingsproducten.
Zelfs als je de industrial piercing goed verzorgt kan het zijn dat je toch last krijg van een vochtbultje of ontsteking. Dit gebeurd in het algemeen vaker. Een vochtbultje lijkt op een blaasje op de wond, dit bestaat uit een ophoping van bacteriën of overmatig littekenweefsel wat onder de huid vast zit. Dit bultje doet geen pijn maar ziet er alleen niet smakelijk uit. Zo’n vochtbultje trekt vanzelf weg met een goede verzorging. Mocht je er last van hebben ga dan langs jou piercer voor advies. Een ontsteking daarin tegen wordt het oor dik, rood, klopt het en soms hoofdpijn of koorts. Mocht je een van deze symptomen hebben ga dan zo snel mogelijk langs bij een piercing shop. De piercer zal jou oor schoonmaken, push uit het oor verwijderen en een langer staafje aanbrengen. Check samen met jou piercer waar de ontsteking vandaag kan komen.