lobepiercing_transferlobe_piercinginformatie

Oorlel:

Geschiedenis achter de oorlel.

De oor piercing of ook wel lobe piercing genoemd is de meest populaire piercing die er is. Sinds eeuwen word de oorlel piercing over de hele wereld gezet en gemaakt. Het is niet bekend wie er begonnen is met het zetten van piercings, maar de mens houd ervan zichzelf te versieren sinds hij bestaat. Bij de Inca’s, Maya’s, romeinen, Grieken, Egyptenaren en zelfs het in oude testament word er gesproken over piercings. Wil je de volle geschiedenis van piercings weten kijk dan op www.piercinginformatie.nl .
Tegenwoordig is het heel normaal om een oor piercing te hebben. Vooral bij de vrouwen is het heel bekend, en het word nu bij mannen ook meer geaccepteerd. In meeste landen prikken ze gaatjes vanaf 6 jaar maar in andere landen zoals Spanje, Afrika of Indonesië worden gaatjes

De oorlel is het zachte gedeelte onderaan je oor. Vaak laten mensen hier 1 gaatje aan beide kanten zetten, maar je ziet steeds vaker dat er een 2de gaatje bij komt. Wat ook veel word gedaan vooral in oude stammen maar nu ook populairder word, is dat deze gaatjes worden opgerekt. Dit word met een staaf gedaan (strecher/taper) die van klein naar groot door de oorlel word getrokken waardoor het gaatje groot word. Hier kunnen weer tunnels, plugs of spirals in gedragen.

Transfer lobe

De transfer lobe zit ook in het oorlel, zoals tranfer al zegt is het een overdracht. Inplaats van dat de piercing zoals bij een oorlel piercing van voor word gepiercet word de transfer lobe van de zijkant van de oorlel gepiercet. Hierbij lijkt het alsof er bolletjes aan de onderkant van het oor hangt. Deze piercing word gezet met een 1.2 naald (16g) en een titanium micro curved barbel of bioplast staafje.

Schieten of piercen?
Schieten word met een soort pistooltje door het oor geschoten met veel druk. Het sieraad wat word gebruikt met het schieten van gaatjes zijn vaak niet scherp genoeg om een huid te doorboren en maakt in plaats van een mooi gaatje een scheur in het oor wat al het weefsel uit de weg duwt.Bij ons en de meeste professionele piercers is daarom het schieten van gaatjes een NO GO! En is dit hier in Nederland officieel niet meer toegestaan volgens de GGD

Bij piercen word er een scherpe holle naald gebruikt die een stukje van de huid weghaalt waar precies het sieraad in past. Dit zorgt ervoor dat er geen weefsel in het oor hangen wat eventueel kan gaan ontsteken. Ook het materiaal waarmee gepiercet word is van titanium of bioplast, hiermee heb je het minst kans op ontstekingen. Piercen is ook veel hygiënischer en preciezer, maar niet iedere shop pierced bij kinderen onder de 12 jaar.

Ontstekingen
De oorlel piercing heeft een genezingsperiode van ongeveer 6 weken. Mocht het nog niet helemaal genezen zijn, wissel dan niet tot het goed is. Tijdens piercen word er namelijk een diepe wond gemaakt wat goed schoon moet blijven gemaakt. Hier zijn verschillende methodes voor. Dit kan met een antibacteriële zeep of een zoutoplossing, geen sterilon, detol of alcohol! Zorg ervoor dat in de genezingsperiode de oorlel piercing 2x per dag wordt schoongemaakt. En bouw daarna langzaam af. Raadpleeg jou piercer over eventuele verzorgingsproducten.