rookpiercing_piercinginformatie

Rook

Wat is de rook piercing?

Een rookpiercing zit boven de tragus en is het schotje tussen de binnenste en buitenste conch. De naam rook komt van een afkorting van de professionele en bekende piercer Erik Dakota die de rook piercing heeft bedacht en gepopulariseerd.
De rookpiercing word van boven naar onder gepiercet met een 1.2 naald (16G). Deze piercing word vrijwel freehand gezet, dat betekend zonder tangen maar uit de losse pols. Omdat de rookpiercing een schotje is, word het moeilijker om te precies te tekenen waar de naald aan de onderkant uitkomt. Maar geen zorgen een professionele piercer heeft goed verstand over waar het sieraad komt te zitten.
In de rookpiercing komt meestal een curved micro barbel, captive bead ring of een ball closure ring. Het beste is om te beginnen met een gebogen barbel omdat deze meer ruimte bied voor eventuele zwelling.

Nazorg en ontstekingen

Net als andere kraakbeen piercings geneest de rookpiercing niet heel snel. Deze geneestijd kan 3-9 maanden duren. Dit heeft te maken met hoe de helixpiercing verzorgt word en hoe jou lichaam reageert op de piercing. Dus het kan zijn als jij voor het eerst een rookpiercing laat aanbrengen dat de genezing langer duurt dan bij een ander. Mocht de rookpiercing te lang pijn blijven doen of irriteren, ga na of deze piercing dan goed is gezet of dat het piercing zich afstoot. Dit kan wel eens gebeuren bij de rookpiercing
Tijdens piercen word er een diepe wond gemaakt wat goed schoon moet blijven gemaakt. Hier zijn verschillende methodes voor. Dit kan met een antibacteriële zeep of een zoutoplossing. Zorg ervoor dat in de genezingsperiode de rookpiercing 2x per dag wordt schoongemaakt en gebruik een wattenstaafje om plekken schoon te maken die moeilijk bereikbaar zijn. Raadpleeg jou piercer over eventuele verzorgingsproducten.
Zelfs als je de rookpiercing goed verzorgt kan het zijn dat je toch last krijg van een vochtbultje of ontsteking. Dit gebeurd in het algemeen vaker. Een vochtbultje lijkt op een blaasje op de wond, dit bestaat uit een ophoping van bacteriën of overmatig littekenweefsel wat onder de huid vast zit. Dit bultje doet geen pijn maar ziet er alleen niet smakelijk uit. Zo’n vochtbultje trekt vanzelf weg met een goede verzorging. Mocht je er last van hebben ga dan langs jou piercer voor advies. Een ontsteking daarin tegen wordt het oor dik, rood, klopt het en soms hoofdpijn of koorts. Mocht je een van deze symptomen hebben ga dan zo snel mogelijk langs bij een piercing shop. De piercer zal jou oor schoonmaken, push uit het oor verwijderen en een langer staafje aanbrengen. Check samen met jou piercer waar de ontsteking vandaag kan komen.

rookpiercing_piercinginformatie_nijmegen