snugpiercing_piercinginformatie1

Snug

Waar is de snug piercing?

De snug piercing word gezet in het verharde deel kraakbeen aan de binnenste rand van de helix. De snug piercing lijkt op de anti-tragus (www.piercinginformatie.nl) maar zit iets hoger. Het is makkelijk te plaatsen en word freehand gedaan (zonder tangen) maar kan wel iets pijnlijker zijn dan een andere kraakbeen piercing. Voor de piercing moet de kraakbeen rand wel dik genoeg zijn.
Bij het zetten worden er eerst 2 stipjes gemaakt, als deze stipjes door jou zijn goedgekeurd kan er worden gepiercet. De snug piercing word ook gezet met een 1.2 naald (16g). Na het zetten komt er eerst een micro curved barbel in te zitten. Dit sieraad is vaak langer dan de plek vanwege zwellingen.

Nazorg en ontstekingen

Omdat de snug piercing door een dik stuk kraakbeen word gepiercet duurt de genezing periode ook langen. Dit kan 6-9 maanden duren. Het is belangrijk dat je de snug piercing goed schoonhoudt. Mocht dit jou eerste piercing zijn reken er dan op dat de genezing periode langer kan duren.
Tijdens piercen word er een diepe wond gemaakt wat goed schoon moet blijven gemaakt. Hier zijn verschillende methodes voor. Dit kan met een antibacteriële zeep of een zoutoplossing. Zorg ervoor dat in de genezingsperiode de snug piercing 2x per dag wordt schoongemaakt. En bouw daarna langzaam af. Raadpleeg jou piercer over eventuele verzorgingsproducten.
Zelfs als je de snug piercing goed verzorgt kan het zijn dat je toch last krijg van een vochtbultje of ontsteking. Dit gebeurd in meeste gevallen bij de snug piercing. Een vochtbultje lijkt op een blaasje op de wond, dit bestaat uit een ophoping van bacteriën of overmatig littekenweefsel wat onder de huid vast zit. Dit bultje doet geen pijn maar ziet er alleen niet smakelijk uit. Zo’n vochtbultje trekt vanzelf weg met een goede verzorging. Mocht je er last van hebben ga dan langs jou piercer voor advies. Een ontsteking daarin tegen wordt het oor dik, rood, klopt het en soms hoofdpijn of koorts. Mocht je een van deze symptomen hebben ga dan zo snel mogelijk langs bij een piercing shop. De piercer zal jou oor schoonmaken, push uit het oor verwijderen en een langer staafje aanbrengen. Check samen met jou piercer waar de ontsteking vandaag kan komen.

snugpiercing_piercinginformatie_nijmegen

Snug piercing by Emily Kristina Charles