traguspiercing_piercinginformatie_nijmegen

Tragus

Wat is een tragus piercing?

Sinds eeuwen worden er piercings gezet. Daarbij werd de oorlel piercing, en nu nog steeds, het meest gezet. Dit werd een beetje standaard dus door de jaren heen probeerde men verschillende piercings op verschillende plekken, waarbij ook de tragus piercing.
De tragus van je oor is het flapje kraakbeen voor het oor kanaal wat verbonden zit aan het hoofd.

De anti-tragus zit daar schuin onder boven de oorlel. De tragus piercing is niet bij iedereen het zelfde, bij de een groter dan bij de ander. In sommige gevallen kan de tragus piercing niet worden gepiercet omdat de tragus te klein is.
Net als de meeste kraakbeen piercings word de tragus piercing ook gezet met een 1.2 (16G). Er word een klein stukje kraakbeen verwijdert waar een mooi sieraad voor in de plaats komt. Dit sieraad is een labret, micro barbel of een ball closure ring. Vaak word er ook een tang gebruikt bij deze piercing. De ingreep gaat heel snel.
Nazorg en ontstekingen

Een goede verzorging voor de tragus piercing in belangrijk. Let er op dat de tragus piercing bij de uitgang van het oor kanaal zit, en er oorsmeer of andere bacteriën worden vrijgesteld aan de wond. Deze geneestijd kan 3-9 maanden duren. Dit heeft te maken met hoe de tragus piercing verzorgt word en hoe jou lichaam reageert op de piercing. Dus het kan zijn als jij voor het eerst een tragus piercing laat aanbrengen dat de genezing langer duurt dan bij een ander.
Tijdens piercen word er een diepe wond gemaakt wat goed schoon moet blijven gemaakt. Hier zijn verschillende methodes voor. Dit kan met een antibacteriële zeep of een zoutoplossing. Zorg ervoor dat in de genezingsperiode de tragus piercing 2x per dag wordt schoongemaakt en gebruik een schoon wattenstaafje om op plekken schoon te maken die moeilijk berijkbaar zijn. Raadpleeg jou piercer over eventuele verzorgingsproducten of op onze site www.piercinginformatie.nl want daar staat ook informatie over verschillende nazorg producten.
Zelfs als je de tragus piercing goed verzorgt kan het zijn dat je toch last krijg van een vochtbultje of ontsteking. Dit gebeurd in het algemeen vaker. Een vochtbultje lijkt op een blaasje op de wond, dit bestaat uit een ophoping van bacteriën of overmatig littekenweefsel wat onder de huid vast zit. Dit bultje doet geen pijn maar ziet er alleen niet smakelijk uit. Zo’n vochtbultje trekt vanzelf weg met een goede verzorging. Mocht je er last van hebben ga dan langs jou piercer voor advies. Een ontsteking daarin tegen wordt het oor dik, rood, klopt het en soms hoofdpijn of koorts. Mocht je een van deze symptomen hebben ga dan zo snel mogelijk langs bij een piercing shop. De piercer zal jou oor schoonmaken, push uit het oor verwijderen en een langer

This piercing is done by Ruben Lew check him out