Home

Piercininformatie is een informatieve website opgebouwd door professionele body piercers over de gehele wereld! Hier zal en kan je alles vinden over de laatste piercing trends, de juiste nazorg, het voorkomen van problemen, het oplossen van jou piercing problemen. Ook kan je hier vragen stellen als je ergens niet mee uitkomt of denkt dat jou "piercer" jou foutieve informatie heeft gegeven of zijn/haar informatie niet helpt. Ook hebben wij een forum waar je met mekaar kan praten over ALLES wat te maken heeft met piercings! Meld je nu aan op onze forum en start een topic!

LET OP je kan hier niets vinden over hoe je zelf een piercing kan zetten! Wij supporten GEEN Thuispiercers of ander beunhazen 

Piercings have a power and magic all their own. They decorate the body but they also enhance the soul.

Piercinginformatie

Wij zijn druk bezig met het aanpassen van onze site, onze excuses voor het ongemak

Piercing

Some people pierce for religious or spiritual reasons, while others pierce for self-expression, for aesthetic value, for sexual pleasure, to conform to their culture or to rebel against it.

Waarom niet schieten?

Veel mensen hebben het, een geschoten piercing. Zo hebben mensen hun neusvleugel geschoten, hun helix en het meest voorkomende hun oorlel; vast en zeker zullen er bij een aantal mensen nog een hoop andere piercings geschoten zijn. Dit wordt gedaan doormiddel van een pistool, waar met de hand een puntig sieraad op word gezet. Dit pistool word vooral gebruikt in juweliersaken en accessoire winkels.

 

Het proces
Dit pistool duwt het puntige sieraad door je huid of kraakbeen heen. De huid rondom het sieraad of het kraakbeen zal geïrriteerd raken. Dit zal je merken aan een hoop ongemak. Dit ongemak komt door dat er altijd word geschoten met dezelfde maat sieraad. Hierbij is geen rekening gehouden met ten eerste het verschil in huidmassa per persoon of verschillende vormen van kraakbeen. Ten tweede is er ook geen rekening gehouden met zwelling. Het sieraad heeft vaak een vlindersluiting, deze word vaak te strak op de huid gezet. Dit veroorzaakt een slechte bloedsomloop. Een vlindersluiting vangt veel bacteriën, door de openingen zal je haar er ook in komen.

 

Het gevaar van schieten
De mensen die deze techniek gebruiken zijn vaak onopgeleid. Doordat ze de kennis niet hebben, zullen ze geen rekening houden met zenuwen, klieren en aderen. Dit kan plaatselijke verminking en zelfs verlamming veroorzaken. Het schieten van kraakbeen is vooral gevaarlijk. Het kraakbeen kan versplinteren of splijten. Het membraan dat de huid aan het kraakbeen houdt, kan loskomen waardoor er vocht in kan komen en zo zal het kraakbeen instorten. Het pistool dat gebruikt wordt kan niet steriel worden gemaakt. Dat betekent dat als bij het schieten minuscule bloed deeltjes op het pistool terecht komen, dit niet weg wordt gehaald. Hierdoor kunnen overdraagbare ziekten worden verspreid. Klant op klant.

 

De verzorging
Na het schieten moet je het verzorgen. Hier zullen ze slechte tot geen instructie over geven. Als ze dit wel doen raden ze je vaak een product aan dat agressief, schadelijk, gevaarlijk is en vaak ook bijtende stoffen bevat. Bacteriële infecties die snel zullen ontstaan, door als eerste al onhygiënisch schieten en dan ook nog de slechte verzorging. Kleine infecties die niet op tijd en goed behandeld worden kunnen veranderen in dodelijke ontstekingen.

 

Waarom wel piercen?

Piercings zullen worden gezet in tattooshops of in individuele piercingshops. In een tattooshop zal er een speciale ruimte zijn voor het piercen. Dat betekent dat de ruimtes hygiënisch zijn. De mensen zijn er op gespecialiseerd. De certificaten van de piercers zullen aan de muur hangen en ook zal er een keurmerk aanwezig zijn. Dit keurmerk zal van het GGD zijn. Dit betekent dat zij handelen volgens de wet en regels op het gebied van hygiëne. Toch raden wij ten alle tijden aan om even te vragen om portfolio van de desbetreffende piercer en vragen met wat voor materiaal er word gepiercet en of ze er certificaten (van het materiaal) hebben.

 

Het proces
Zodra je in de stoel zit bij de piercer zal, bijvoorbeeld je oor schoon worden gemaakt. Dit is om te voorkomen dat de bacteriën die al op de huid aanwezig zijn in het wondje zullen komen. Dan wordt er met een stift of pen een puntje gezet. Jij zal al een idee hebben van waar je de piercing het liefst zal willen hebben. De piercer zal op dit moment al kijken of dat zij rondom de zenuwen, klieren en aderen kunnen piercen. Dit zal verminking en verlamming doen voorkomen. De piercer zal altijd laten zien waar zij het puntje hebben gezet. Zodra jij en de piercer tevreden zijn, zal er een tang op de plek van de piercing worden gezet. Mocht het zo zijn dat het puntje ergens anders wordt gezet dan waar jij dat zou willen, zal de piercer altijd aan je uitleggen waarom het niet mogelijk is of waarom hij/zij een voorkeur heeft voor deze plek. Dan wordt er een vlijmscherpe, steriele naald door de huid of kraakbeen gehaald. Het sieraad zal vlak daarna worden geplaatst. Dit sieraad is steriel en wat langer, zodat eventuele zwelling niet het gevoel van knelling en ongemak kan veroorzaken. Tijdens het piercen zal de piercer stap voor stap zeggen wat ze aan het doen zijn. Dit doen ze vooral als het je eerste of een van je eerste piercings is.

De verzorging
De verzorging  zal voor, tijdens en na haarfijn aan je worden uitgelegd. Vaak krijg je een formulier mee naar huis waar alles precies op staat. Zo zal je worden verteld de piercing en het wondje schoon te maken met unicura zeep. Daarbij zullen diverse piercers hun eigen nazorg spray hebben. De unicura zeep is een anti bacteriële zeep. Deze zeep is niet agressief, niet schadelijk en bevat geen bijtende stoffen. Deze zeep zal bacteriën die eventueel schadelijk zijn weghalen. De nazorg die de piercer je zal aanbevelen zal een niet bijtende zout oplossing zijn. Dit is in spray of mist vorm. Dit kan het helingsproces bevorderen en zal er ook voor zorgen dat ontstekingen snel worden behandeld of zelfs de kans niet krijg zich te vormen. De verzorging zal vooral bestaan uit 2 keer daags wassen met unicura zeep en daarna de naverzorging. Bij het schoonmaken van de piercing is het belangrijk dat je handen schoon zijn. Dit zou je kunnen doen door je handen ook te wassen met unicura zeep. Zo weet je zeker dat je geen gevaarlijke bacteriën op je handen hebt.
Even samengevat. Wat je ook wil, wat je ook hoort van anderen. Laat al je piercings piercen. Dit zal je een hoop ellende schelen. Ik zal de ellende die mee komt met schieten nog een keer herhalen. Misvorming, verlamming, bacteriële infectie op en in je huid/kraakbeen. Daarbij ook nog schadelijke en agressieve stoffen in de verzorgingsmiddelen. Toch hoor ik hier en daar al mensen zeggen: "Schieten is toch veel goedkoper." Dat zal vast kloppen. Alles dat je erbij krijgt zal je uiteindelijk veel meer geld kosten, dan wanneer je het meteen had laten piercen. Weet je nu nog heel zeker dat je naar je lokale juwelier gaat voor een paar gaatjes in je oor?